Blankett för äktenskapsförord

Med stöd av denna blankett kan ni själva skriva ert äktenskapsförord. I samband med beställningen väljer ni vilken typ av äktenskapsförord som ni vill upprätta, d v s om äktenskapsförordet ska ingås före eller under äktenskapet samt om all egendom eller endast viss egendom ska göras till enskild egendom.

Ni kan även välja en version där ni, så länge ni följer reglerna i äktenskapsbalken, har helt fria händer att formulera ert äktenskapsförord.

En skriftlig instruktion som förklarar hur ni fyller i blanketten och vad ni ska tänka på när ni skriver ett äktenskapsförord ingår. Ni får säven kompletta registreringshandlingar som innebär att ni snabbt och enkelt kan registrera äktenskapsförordet.

Stöter du på problem eller undrar över något när ni ska fylla i blanketten kan ni kontakta vår BlankettSupport.

249 kr

Detta är en blankett som kan användas för att upprätta de flesta typer av äktenskapsförord. Blanketten kan användas för såväl äktenskapsförord som ingås före äktenskapet som under äktenskapet. Den kan även användas både för äktenskapsförord där all egendom görs till enskild egendom och äktenskapsförord där endast viss egendom, som t ex ett fritidshus, en möbel eller specifika värdepapper, görs till enskild egendom.

Ni väljer vilken typ av äktenskapsförord som ni ska upprätta i samband med er beställning. Det finns även en möjlighet för er att välja en blankett där ni helt fritt, under förutsättning att ni följer reglerna i äktenskapsbalken, kan formulera er överenskommelse.

Exempel nr 1:
Arnold och Beata ska gifta sig och de anser båda att det inte finns någon anledning att de ska ha rätt till varandras egendom vid en eventuell skilsmässa. De har därför kommit överens om att de ska ingå i ett äktenskapsförord där de gör all egendom till enskild egendom.

 

Arnold och Beata kan använda sig av denna blankett för att skriva sitt äktenskapsförord.

Exempel nr 2:
Adam och Bea har varit gifta i mer än tio år. Bea äger sedan tidigare ett fritidshus som hon inte vill dela om de skulle skilja sig. Adam tycker att det är fullt rimligt då det är ett fritidshus som hon ägde redan innan de träffades. De har därför kommit överens om att skriva ett äktenskapsförord där de gör Beas fritidshus till enskild egendom men att all övrig egendom i äktenskapet ska vara giftorättsgods och delas lika vid en bodelning.

 

Adam och Bea kan använda sig av denna blankett för att skriva sitt äktenskapsförord.

Blanketten skickas till er per e-post i samma stund som ni gör er beställning och ni kan omgående skriva ert äktenskapsförord. Ni får blanketten i både Word- och pdf-format och ni kan själva välja om ni vill öppna blanketten i ett ordbehandlingsprogram eller en pdf-läsare. Ni kan även skriva ut blanketten och därefter fylla i den för hand med en penna.

Förutom blanketten för ert äktenskapsförord får ni även kompletta registreringshandlingar och en skriftlig instruktion som förklarar hur ni snabbt och enkelt registrerar ert äktenskapsförord.

Blir ni osäkra på hur ni ska fylla i blanketten är ni välkomna att kontakta vår mycket trevliga BlankettSupport som gärna hjälper er.

Omgående leverans per e-post
BlankettSupport
Hjälp med att hitta blankett