Blankett Gåvobrev – Bostadsrätt

Blankett för gåvobrev avseende bostadsrätt.

Med hjälp av denna blankett kan du själv skriva ett professionellt utformat gåvobrev för gåva av en bostadsrätt. Blanketten är mycket enkel att fylla i och till exempel kan du, genom att kryssa i olika rutor,  enkelt ange om gåvan ska vara gåvotagarens enskilda egendom och om den ska anses vara förskott på arv.

Blanketten kan användas vid såväl gåva av hela ägandet som endast en andel av en bostadsrätt.

Du får blanketten i både Wordformat och pdf-format och den skickas till dig i samma stund som du gör din beställning. Du kan därför skriva gåvobrevet redan inom ett par minuter.

Blir du osäker på något när du ska använda blanketten kan du kontakta vår BlankettSupport som omgående hjälper dig.

249 kr

En gåva av en bostadsrätt, eller del av en bostadsrätt, måste vara skriftlig för att vara giltig. Det måste därför finns ett skriftligt gåvobrev, som dessutom är korrekt utformat, annars kommer det inte vara möjligt för gåvotagaren att bli ägare till bostadsrätten.

En gåva av en bostadsrätt är dessutom beroende av att den som tar emot gåvan blir godkänd som ny ägare av bostadsrättsföreningen. Blir gåvotagaren inte godkänd av bostadsrättsföreningen kan gåvotagaren inte bli ägare till bostadsrätten.

Vid gåva av bostadsrätt vill den som ger gåvan oftast att bostadsrätten att ska vara mottagarens enskilda egendom. På så sätt skyddas bostadsrätten från att ingå i den bodelning som ska göras i samband med skilsmässa eller om gåvotagaren avlider. Genom att göra bostadsrätten till enskild egendom säkerställer man att bostadsrätten ”stannar inom släkten” vid en skilsmässa.

När du använder dig av denna blankett för att skriva ett gåvobrev avseende en bostadsrätt kan du, genom att endast sätta ett kryss i rutan, åstadkomma att bostadsrätten blir enskild egendom. Du kan även ange om gåvan av bostadsrätten ska avräknas som förskott på arv. Detta har främst betydelse när det finns flera bröstarvingar.

Omgående leverans per e-post
BlankettSupport
Hjälp med att hitta blankett