Blankett Gåvobrev – Gåva av pengar

Blankett för gåvobrev vid gåva av pengar.

Med hjälp av denna blankett kan du själv skriva ett professionellt utformat gåvobrev avseende pengar. Genom att kryssa i en ruta i blanketten kan du enkelt ange om pengarna ska vara gåvotagarens enskilda egendom och om gåvan ska vara förskott på arv. Du kan även skriva in egna villkor om du så önskar.

Blanketten är mycket enkel att fylla i och du skapar ditt gåvobrev på mindre än tio minuter. Du får blanketten i både Wordformat och pdf-format och den skickas till dig direkt när du har gjort din beställning. Du kan därför upprätta gåvobrevet redan inom ett par minuter.

Blir du osäker på något när du ska använda dig av blanketten är du välkommen att kontakta vår mycket trevliga BlankettSupport som står till ditt förfogande.

249 kr

Vid gåva av pengar bör man in princip alltid upprätta ett skriftligt och professionellt utformat gåvobrev. Tyvärr uppstår det alltför ofta tvister på grund av att något gåvobrev inte har upprättats. Genom att skriva ett välformulerat gåvobrev minimerar man risken för framtida diskussioner mellan gåvogivaren och gåvotagaren men även deras arvingar om någon av dem avlider.

Vid gåva av pengar vill gåvogivaren i de flesta fall att pengarna ska vara gåvotagarens enskilda egendom. Genom att göra gåvan till enskild egendom skyddas den från att ingå i den bodelning som enligt huvudregeln ska göras vid en skilsmässa om gåvotagaren i framtiden skiljer sig eller avlider.

I många situationer bör gåvogivaren även klargöra om gåvan ska vara förskott på arv vilket minskar risken för tvister mellan de efterlevande.

I denna blankett kan du enkelt, genom att kryssa i olika rutor, ange att gåvan ska vara enskild egendom och om gåvan ska räknas av som förskott på arv. Blanketten innehåller även ett utrymme där du kan skriva in dina egna villkor för gåvan.

Omgående leverans per e-post
BlankettSupport
Hjälp med att hitta blankett