Blankett för inbördes testamente mellan makar utan bröstarvingar – Fri förfoganderätt – Förordnande

Blankett för inbördes testamente mellan makar utan bröstarvingar. Enligt blanketten ärver makarna varandra med fri förfoganderätt och när de båda har avlidit fördelas deras kvarlåtenskap enligt det gemensamma förordnandet i testamentet.

Blanketten är mycket enkel att fylla i. De enda uppgifter som ni behöver skriva in är vad ni vill ska ske med er kvarlåtenskap när ni båda har avlidit samt era och testamentsvittnenas personuppgifter. Alla andra uppgifter har redan skrivits in i blanketten.

Blanketten skicka till er per e-post direkt efter det att ni har gjort er beställning och ni får blanketten i både Word- och pdt-format.

BlankettSupport ingår vid köp av denna blankett.

249 kr

Denna blankett är avsedd för er som är gifta, inte har några bröstarvingar och som vill uppnå följande med ert testamente:

  • Den av er som överlever den andre ska ärva all den avlidnes kvarlåtenskap med fri förfoganderätt
  • När ni båda har avlidit ska er kvarlåtenskap fördelas på sätt som ni gemensamt kommit överens om i testamentet.

Vill ni skriva ett sådant testamente kan ni använda er av denna blankett.

Exempel:
Astrid och Esram är gifta och har inte några bröstarvingar. Ingen av dem har heller några s k särkullbarn, d v s barn från ett tidigare förhållande. Astrid och Esram vill att när någon av dem avlider ska den som är kvar ärva all egendom efter den avlidne. När de båda har avlidit ska arvet efter dem fördelas så att en systerson till Astrid ska ärva 20 000 kronor och resten ska tillfalla Cancerfonden.

Astrid och Esram kan använda sig av denna blankett för att skriva sitt testamente.

 

Blanketten skickas till er per e-post direkt efter er beställning och är mycket enkel att fylla i. Skulle ni bli osäkra på hur ni ska fylla i blanketten är ni välkomna att kontakta vår BlankettSupport så får ni den hjälp som ni behöver.

Omgående leverans per e-post
BlankettSupport
Hjälp med att hitta blankett