Blankett Gåvobrev – Lös egendom

Blankett för gåvobrev avseende lös egendom.

Med denna blankett kan du själv skriva ett gåvobrev för gåva av lös egendom som till exempel fordon, fysiska aktiebrev eller andra värdepapper, smycken, konst eller liknande. I blanketten anger du enkelt, genom att kryssa i en ruta, om gåvan ska vara gåvotagarens  enskilda egendom. Du kan även ange om gåvans ska anses vara förskott på arv.

Blanketten är mycket enkel att fylla i och du skriver ditt gåvobrev på mindre än tio minuter. Du får dessutom blanketten i både Word- och pdf-format och kan öppna blanketten i såväl ditt ordbehandlingsprogram som din pdf-läsare.

Blanketten skickas till dig per e-post direkt efter att du har gjort ditt köp. Du kan därför upprätta gåvobrevet direkt. Skulle du bli osäker på hur du ska använda dig av blanketten kan du kontakta vårt BlankettSupport som står redo att hjälpa dig.

249 kr

Med stöd av denna blankett kan du på egen hand skriva ett professionellt utformat gåvobrev för lös egendom. Som exempel på lös egendom kan nämnas bilar, tavlor, instrument, fysiska värdepapper och smycken för att endast nämna några.

Även en bostadsrätt är ett klassificeras som lös egendom men vi har en särskild blankett för gåvobrev avseende bostadsrätter och du kan ladda ner det dokumentet via följande länk: Blankett gåvobrev bostadsrätt.

Ska du ge bort en fastighet i gåva finner du en särskild blankett för den typen av gåvobrev via följande länk: Blankett gåvobrev fastighet.

Ska du ge bort en gåva i form av pengar har vi en särskild blankett för den typen av gåvobrev via följande länk: Blankett gåvobrev pengar.

Genom att kryssa i en ruta på blanketten gör du enkelt gåvan till gåvotagarens enskilda egendom. Detta innebär att gåvan är skyddad från att ingå i en bodelning om gåvotagaren i framtiden skulle skilja sig eller om gåvotagaren avlider.

Genom att kryssa i en annan ruta på blanketten kan du enkelt ange om gåvan ska avräknas som förskott på arv, något som framför allt har betydelse vid gåva till bröstarvingar.

Du får blanketten i både Wordformat och pdf-format. Blanketten i Wordformat öppnar du i ditt ordbehandlingsprogram och pdf-filen öppnar du i din pdf-läsare, som t ex Adobe Reader.

Blanketten skickas till dig per e-post i samma sekund som du gör din beställning. Du kan därför börja att skriva ditt gåvobrev omedelbart efter ditt köp. Har du några funderingar när du ska fylla i blanketten är du välkommen att kontakta vår BlankettSupport som står till ditt förfogande.

Omgående leverans per e-post
BlankettSupport
Hjälp med att hitta blankett